Textielstraat 27
7483 PC Haaksbergen
T 053 - 57248 08

Veiligheidskeuring Heftrucks

Veiligheid en keuring van heftruck en ander intern transportmaterieel.

Sinds 1 Juli 1997 is het Arbobesluit van kracht. Deze legt de verantwoordelijkheid voor het ter beschikking stellen van veilige materialen (en dus o.a. keuren) bij de werkgever.
Eigenaren van een heftruck of ander mobiele interne transportmiddel zoals zijlader, palletwagen, stapelaar, reachtruck, hoogwerker, verreiker, enz. (die onder dit besluit vallen), moeten daarom ieder jaar laten keuren.
Sinds 5-December 1998 is dit aangepast, zodanig dat een werkgever in overtreding is als op 5-December 1999 geconstateerd wordt dat mobiele arbeidmiddelen niet zijn gekeurd.In dit Arbobesluit staat dat elke werkgever verplicht is om mobiele arbeidsmiddelen te laten keuren.

Wij zijn een, door de VEBIT, officieel gecertificeerd keurend bedrijf.
Deze verplichte VEBIT veiligheidskeuring kan voor alle merken door onze onafhankelijke VEBIT gediplomeerde keurmeesters worden uitgevoerd.
Het door een onafhankelijke instantie uitvoeren van steekproeven, waarborgt de kwaliteitscontrole van het VEBIT keurmerk, waardoor onze keurmeesters optimaal gemotiveerd blijven.Door de VEBIT worden wij op de hoogte gehouden van alle aanpassingen en veranderingen die plaats vinden op het gebied van keurings eisen, Arbo, veiligheid en milieu en worden keurmeesters elke 2 jaar d.m.v. een opfris cursus bijgeschoold en het bedrijf elk jaar geaudit.

Enkele belangrijke keuringspunten die op slijtage worden beproefd zijn bijvoorbeeld:

 • Vorken
 • Banden
 • Hefkettingen
 • Stoel
   
vebitoudnieuw

De arbeidsinspectie verricht veiligheidscontroles. Bij de bedrijven die gecontroleerd zijn bleek meer dan de helft geen kantelbeveiliging te hebben, waardoor de chauffeur het risico loopt bekneld te raken bij het kantelen van de heftruck.De arbeidsinspectie heeft hiervoor boetes en waarschuwingen uitgedeeld. Boetes kunnen oplopen tot duizenden euro's per geval.

Kroos Techniek  is ook dealer van de IWS-pilotprotector en levert beschermhekjes voor elk merk en type heftruck. Belangrijke criteria zijn de bescherming van schouders, heupen, knieën en een minimale restopening (ter voorkoming tussendoorschieten) bij het kantelen van de heftruck. De IWS-pilotprotector is uitvoerig getest door de universiteit Gerhard-Mercator te Duisburg volgens Europese richtlijn 95/63 EG.

Deze maatregel ter voorkoming van kantel- en knelgevaar.

 

 

 

Handige links

 • Metaalunie
 • Vebit
  Brancheorganisatie
 • TVH
  Groot assortiment onderdelen welke wij kunnen leveren.
RocketTheme Joomla Templates